Het ontstaan van onze tuin:

In 1997 zijn wij op dit plekje komen wonen. Wij hebben hiervoor gekozen omdat wij deze plek heel mooi vonden. Er was totaal geen siertuin aangelegd. 's Winters gingen wij binnen verbouwen en 's zomers gingen wij naar buiten om te proberen er een leuke tuin van te maken.
Wij zijn "boven" bij het huis begonnen met de tuin. Het achterste gedeelte van de tuin waren 2 stukjes land, waar voorheen schapen liepen. Wij wilden geen schapen houden en hadden dit anders ingedeeld. Wij hadden daar een stuk afgeschermd voor 2 geiten en 5 kippen. Inclusief een huisje waar de geiten in konden bij slecht weer en bovenin het huisje gingen 's nachts de kippen naar binnen.
Toen wij na een paar jaar dachten klaar te zijn met het huis en de tuin, wilden wij wel eens weten wat de nieuwe waarde was van "ons plekje". Daarom hebben wij een waardebepaling laten doen. Eigenlijk viel ons die waarde wat tegen. Uiteraard hebben wij toen gevraagd, waarom die waarde zo laag was. Wij kregen als reactie de melding dat het achterste gedeelte van de tuin een "onbruikbaar" stuk grond was. Wij vonden dat het beslist niet "onbruikbaar" was en hebben toen besloten de geiten en de kippen een ander onderdak te bieden en er een siertuin van te maken. Wij waren nog maar amper op de helft van wat wij in ons hoofd hadden, toen verscheidene mensen al meldden dat wij er een bezoekerstuin van moesten maken. Wij hebben onze plannen eerst maar verder uitgewerkt. In 2003 waren die plannen uitgewerkt. Toen zijn wij inderdaad aan het werk gegaan om er een bezoekerstuin van te maken. Eerst op onze eigen manier. Het was heel spannend wat andere mensen ervan vonden. Wij waren verbaasd hoeveel bezoekers wij kregen en hoe enthousiast de bezoekers waren. Door deze ervaring hebben wij de aandacht voor onze bezoekerstuin uitgebreid via "Rondtuinen in Friesland en Flevoland" en via de "Tuinengids", die jaarlijks door het maandblad "Groei en Bloei" wordt uitgegeven .

Bent u nieuwsgierig geworden, kom gerust eens langs.
De entree kost € 3,00 inclusief consumptie.
   
 
     
  Vertel het door aan vrienden  
Home Contact Links Route Foto's Open Ontstaan